ZSIFI mozisátor a Judafesten


“Ha a filmjeim miatt akár csak egyetlen ember még szerencsétlenebbnek érzi magát, nos akkor elvégzettnek tekinthetem a munkámat!”
Woody Allen

Nos, kedves Judafesztezők!
Mi nem szeretnénk, hogy szerencsétlenebbnek érezzétek magatokat, pont az ellenkezőjét kívánjuk a mozisátor látogatóinak.
Ha csak egyetlen pillanatra is mosolyt csaltunk az arcodra, kellemesen megbizsergettük a lelked vagy egyetértően sóhajtottál fel egy-egy mondat hallatán akkor már megérte a Zsidó Filmfesztiválnak kitelepülnie a Judafestre.
Most még csak egy kicsi kóstolót adunk, de novemberben az eddigi legnagyobb és legszínesebb fesztivállal várunk majd rád!
Addig pedig élvezd a válogatásunkat!

10:00 Kabos válogatás
11:00 Izraeli rövidfilmek
12:00 Angyali érintés (lengyel film)
13:00 Kabos válogatás
14:00 Izraeli rövidfilmek
15:00 Angyali érintés (lengyel film)
16:00 Kabos válogatás
17:00 Izraeli rövidfilmek


Angyali érintés

Rendezte: Marek Tomasz Pawłowski, 2015
Producer: Małgorzata Walczak
Hossza: 62 perc

A film nagyon személyes, költői történet egy csodálatos memóriával rendelkező idős emberről. Schoenker úr élete legnehezebb utazására készül, így könnyítve lelkén, melyet a világháború szörnyű emlékei gyötörnek azóta is. A történet eddig teljesen ismeretlen tényekkel szolgál a Schoenker apja által Auschwitz városában „működtetett” Bevándorlási Hivatalról, amely a zsidó lakosok Palesztinába menekülését segítette volna – hiába. A nézőt óhatatlanul kísértik a mai Európa dilemmái, a menekülés kérdése, az, hogy akár a legkisebb gesztus is életeket menthet.
A film valódi események alapján készült, de olyan mint egy mese, happy enddel….