Rólunk


Rólunk

A SZERVEZŐ

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) 1991-ben jött létre, a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) (www.jdc.org) magyarországi szervezeteként azzal a céllal, hogy hozzájáruljunk a zsidó identitás kialakításához és megtartásához; ezt a célt közvetlen és közvetett úton szolgáljuk. Az Alapítvány 1998-óta kiemelten közhasznú szervezet, tevékenysége szerteágazó, a szociális szféra minden területére kiterjedő.
Az Alapítvány kuratóriuma különböző szakmákat képviselő elismert emberekből áll, akik aktívan részt vettek a szervezet működési elveinek és stratégiájának kialakításában.
A munkánk nyitott, átlátható, természetes társadalmi közegben folyik, több szakmai szervezettel együttműködünk.
Szervezetünk politikamentes.

CÉLJAINK

Alapítványunk célja, hogy a Judafest rendezvényeken keresztül közelebb hozza az emberekhez a kortárs zsidó kultúrát, mégpedig az egyes művészeti ágak hazai és nemzetközileg is ismert és elismert képviselőinek közvetítésével. Emellett szeretnénk minél több zsidó embert bekapcsolni a zsidó közösségi életbe, alkalmakat teremteni a barátkozásra és közös kulturális gyökereik megismerésére, miközben tartalmas kikapcsolódást és szórakozást is kínálunk.

A Judafest Magyarországon, elsősorban a magyar közönségnek szól, ezért kiemelt helyen foglalkozik a magyar, zsidó alkotók műveivel, előadásával, az őket érintõ eseményekkel, problémákkal. A Judafest célja, hogy minél több részben vagy egészben a zsidóságtól eltávolodott embert újra bekapcsoljon a közösség életébe. Eseményeink a vallási sokszínűséget, a demokráciát, a párbeszédet, a meghallgatást illetve a különböző emberek egymástól tanulását tekintik értéknek, ezeket a folyamatokat kívánják támogatni.
Mindenkit nagy szeretettel várunk aki nyitott a zsidó kultúra, művészet és közösség felé, vallástól, világnézettől, politikai hovatartozástól függetlenül.