Miért álltunk meg itt?


Indulási időpontok: június 10., szombat, 15:00 és 17:30

Ha érdekel Belső Erzsébetváros rejtett, régi arca és szívesen meghallgatod mit gondolnak ezzel kapcsolatban a mai diákok, tarts velünk egy sétára!Szívesen megmutatjuk a zsidónegyed főbb helyszíneit, épületeit és elmondjuk miről beszélgetünk a diákokkal, milyen reakciókat kapunk!

Miért álltunk meg itt? Miről árulkodik ez a homlokzat? Sétálhatunk-e egy hajdan tervezett sugárúton? Hol vannak itt zsidók, zsidónegyed zsidók nélkül?!

A Haver Alapítvány önkéntesei középiskolás diákoknak tartanak interaktív foglalkozásokat a zsidóság témájában. Minden foglalkozásunk több speciális témát is érint, mint a zsidó identitás, kultúra és hagyomány, holokauszt, zsidó vallás és közösségek.

A zsidónegyed sétánk célja, hogy a diákok az újonnan elsajátított ismereteken keresztül új perspektívába helyezzék az addig szerzett tudásukat, inspirálva őket további kutatásra a történelmi zsidónegyed zsidó és nem zsidó vonatkozású helyszíneivel kapcsolatban.

  • Előzetes regisztráció június 5. 10:00 és június 7. 22:00 között.
  • A résztvevők kiválasztása nem a regisztráció sorrendjében történik, a jelentkezők közül a sétán résztvevő 30 főt számítógépes sorsolás választja ki.
  • Egy emailcímről egy sétára egyszer lehet regisztrálni.
  • Egy regisztrációval maximum 2 fő regisztrálható.
  • A séta találkozási pontjáról a kisorsoltak e-mailt kapnak június 8-án csütörtökön 16:00-kor.
  • Azoknak, akik nem kerültek be a résztvevők közé, szintén küldünk e-mailes értesítőt.