KÖZÖSSÉGI VACSORA


AVAGY MIT SÜTÖTTEK KI A ZSIDÓK?

A Judafest-Közösségi vacsora öt évvel ezelőtt született meg, a Duna áradásának budapesti tetőzése idején. Akkor hirtelen ötlettől vezérelve a rendezvényen épített kóser szendvicstornyot szétszedtük és kivittük a gátat építőknek.

Azóta az utcafesztivál része minden évben, mert hisszük, hogy minden jó dolgot még jobbá lehet tenni, ha együtt csináljuk. Főleg akkor, ha ezzel olyanoknak is örömet okozhatunk, akiknél ez az érzés nem mindennapos. Így nagycsaládosok, Down-szindrómával élők, majd  a Heti Betevő önkéntes csapata voltak a vendégeink az elmúlt években. Idén az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen partnereit hívja meg a zsidó közösség egy közös(ségi) vacsorára.
Az igazán nagy dolgok az életben nem állnak meg egy-egy közösség „határainál”. Sem egy árvíz, sem egy betegség, sem az önkénteskedés vagy akár a szegénység. Így számunkra és támogatónk, a JDC/MAZS ALapítvány számára is fontos, hogy a nehéz helyzetben lévő nem-zsidó közössége-ken is segítsen. Idén ez az Egészség Hídja, mely program legfőbb célja a mellrák elleni küzdelem, a nők minél szélesebb körű tájékoztatása, illetve az érintettek minél hatékonyabb támogatása.

Judafest közösségi vacsora, 2016.06.05. - Vendég: a Heti Betevő csapata

Judafest közösségi vacsora, 2016.06.05. – Vendég: a Heti Betevő csapata