Kóser Judafest


Idén is különleges szombat-megismerő és szombattartó programokra hívjuk kedves látogatóinkat. A Kóser Judafest eseményeire a regisztráció szeptember 12-én délelőtt 12 órakor indul.

  • A részvétel nem a regisztráció sorrendjében történik, a jelentkezők közül számítógépes sorsolás választja ki a résztvevőket.
  • Egy email-címről a vezetésre egyszer lehet regisztrálni, két fővel.
  • Előzetes regisztráció 2019. szeptember 18. szerda 18:00-ig tart, a kisorsoltak és minden nem elfogadott jelentkezés e-mailes értesítőt kap 2019. szeptember 19. csütörtök 10:00-kor.

Szeptember 20. péntek

13:30, 14:15, 15:00 – Vezetett túrák a Dohány utcai Zsinagógában  REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT
A csoportok maximális létszáma 40 fő, előzetes regisztráció szükséges. A belépő ára 100 Ft.

16:30 – Ismerd meg a szombati imarendet!REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE
Liturgiamagyarázat Frölich Róbert főrabbi vezetésével a Dohány utcai Zsinagóga melletti Hősök Zsinagógában.

18:00 – SzombatfogadásREGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT
A nagyközönség tagjai egy igazi pesti szombatfogadáson, imán és az azt követő kidduson vehetnek részt a Goldmark teremben (Wesselényi u. 7.) Kérjük, hogy a férfiak fejfedővel (kipa, sapka), a hölgyek felső testet (vállakat) és alsó testet lefedő ruházatban (miniszoknya és rövidnadrág nem megengedett) lépjenek be a zsinagógába.

19:00 – Ifjúsági szombatfogadás a Bálint Házzal – REGISZTRÁCIÓHOZ KATTINTSON IDE
Szeretnéd a barátaiddal tölteni a péntek estét? Gondoltál már arra, hogy szívesen részt vennél egy szombatfogadáson, csak nem tudtad, merre keresd a neked valót? Még nem voltál olyan imán, amelynek a stílusa igazán megfogott? Esetleg nem tudsz semmit a pénteki imáról? Itt nem ciki: mindent elmagyarázunk! Szívesen látunk egy férfi-női egyenjogúságon alapuló, de az ima alatt szeparált elhelyezkedést is biztosító szombatfogadáson, az azt követő kidduson és könnyű vacsorán, ahol mindent saját magunk szervezünk.