Kóser Judafest 2018


A tavalyi nagy érdeklődés után idén is egy különleges szombat megismerő és szombattartó programokra is meghívjuk kedves látogatóinkat.

Idén először: Vezetett túrák a Dohány utcai Zsinagógában!

Az alábbi kezdési időpontokban: 13:30, 14:15, 15:00.
Minden csoport maximális létszáma 40 fő, előzetes regisztráció szükséges.
A belépő ára 100 Ft (száz Forint), mely a helyszínen készpénzben fizetendő.
Az esemény teltházas minden hely elkelt.

  • A részvétel nem a regisztráció sorrendjében történik, a jelentkezők közül számítógépes sorsolás választja ki a résztvevőket.
  • Egy email-címről a vezetésre egyszer lehet regisztrálni, egy fővel.
  • Előzetes regisztráció 2018. június 7. csütörtökön 10:00-ig tart, a kisorsoltak e-mailt kapnak 2018. június 7. 12:00-kor.

Tárlatvezetést és a szombatfogadás a Hősök Zsinagógában

2018. június 8. péntek 16:30 és 17:30 között ingyenes tárlatvezetést és a szombati imarendi és liturgiai magyarázat Deutsch László főrabbi és Rudas Dániel kántor vezetésével a Dohány utcai zsinagóga melletti HŐSÖK Zsinagógában.

2018. június 8. pénteken 18:00-kor a a nagyközönség tagjai egy igazi pesti szombatfogadáson, imán és az azt követő kidduson vehetnek rész a Goldmark teremben (Budapest, Wesselényi u. 7, 1075).
Kérjük, hogy a férfiak fejfedővel (kipa, sapka), a hölgyek felső testet (vállakat) és alsó testet (miniszoknya és rövidnadrág nem megengedett) lefedő ruházatban lépjenek be a zsinagógába.

A szombatfogadás ingyenes és regisztráció köteles, A jelentkezés június 1-én pénteken 10:00-kor indul.
Az esemény teltházas minden hely elkelt.


Bármilyen felmerülő kérdés esetén írjon a regisztracio@judafest.org címre.

//////////////////////////////////////

Hősök zsinagógája

A Dohány utcai zsinagóga melletti telken 1931-ben avatták fel a Vágó László és Faragó Ferenc tervei alapján készült Hősök zsinagógáját. Építésével a magyar zsidó közösség az első világháborúban meghalt zsidó katonáknak állított emléket. A zsinagóga letisztult, modern stílusa a korszak zsidó imaházainak átgondolt, funkcionális tervezését mutatja. A keleties hatású zsinagógát és a mellé tervezett parkot árkádsor veszi körül, mely a zsidó közösségi terek nyitottságát hangsúlyozza.

A képek forrása: www.milev.hu/heroes.html