KÓSER JUDAFEST 2017


Idén első alkalommal különleges szombat megismerő és szombattartó programokra is meghívjuk kedves látogatóinkat.

2017. június 9. péntek 16:30 és 17:30 között tárlatvezetést és a szombati imarend és liturgia magyarázatát hallhatják Frölich Róbert főrabbi vezetésével a Dohány utcai zsinagóga melletti HŐSÖK Zsinagógában.

2017. június 9. pénteken 18:00-kor a a nagyközönség tagjai egy igazi pesti szombatfogadáson, imán és az azt követő kidduson vehetnek rész a Goldmark teremben (Budapest, Wesselényi u. 7, 1075).
Kérjük, hogy a férfiak fejfedővel (kipa, sapka), a hölgyek felső testet (vállakat) és alsó testet (miniszoknya és rövidnadrág nem megengedett) lefedő ruházatban lépjenek be a zsinagógába.

A programok ingyenesek és regisztráció kötelesek. A regisztráció június 2-án pénteken 10:00-kor indul.

Az esemény teltházas, minden hely elkelt.

 

//////////////////////////////////////

Hősök zsinagógája 

A Dohány utcai zsinagóga melletti telken 1931-ben avatták fel a Vágó László és Faragó Ferenc tervei alapján készült Hősök zsinagógáját. Építésével a magyar zsidó közösség az első világháborúban meghalt zsidó katonáknak állított emléket. A zsinagóga letisztult, modern stílusa a korszak zsidó imaházainak átgondolt, funkcionális tervezését mutatja. A keleties hatású zsinagógát és a mellé tervezett parkot árkádsor veszi körül, mely a zsidó közösségi terek nyitottságát hangsúlyozza.

   

A képek forrása: www.milev.hu/heroes.html