Judafest Közösségi Fesztivál


Ismét Judafest, a zsidó közösség örömfesztje, éves utcabálja. A Bálint Ház éves legnagyobb programja, amikor kilépünk az otthonos falaink közül, hogy azt tegyük, amit mindig, csak nagyobb, sűrűbb, intenzívebb módon. Idén ráadásul megújulva, arrébb, mert már szűk az utca.

Most már a miénk a tér! Még több programmal, új helyszínekkel, új partnerekkel – de a hangulat marad a szabadsággal és örömmel teli egymásra találás, a zsidó szervezetek, a közösség tagjainak laza együttléte, mint eddig. Idén az “őszi ünnepek” lesz a fesztivál kiemelt témája, amelyet sokféle módon járunk körül: művészetekkel, játékokkal, sétákkal és tanítással. És nem csak a közösség örömfesztje lesz ez: az ünneplés idén a Bálint Háznak is szól, mely éppen ősszel tölti be megnyitásának 25. évfordulóját. S mi sem lehetne szebb születésnap, mint összehívni mindenkit, akik eddig bárhogyan velünk voltak, vagy ezután velünk lesznek.

Gyertek hát és legyetek részesei 2019-ben is a Judafestnek, ünnepeljünk együtt. Nyissátok velünk az évadot, kezdjétek velünk az új évet és hozzátok el a családot, a barátokat! Mi ott leszünk.

Édes és kerek új Judafestet mindenkinek!

Fritz Zsuzsa
Igazgató
Bálint Ház