2018. június 7-10. – jön a XI. Judafest!


Idén is visszatér az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválja, a Judafest: június 10-én a Bálint Ház szervezésében a megszokott módon változik át látványos forgataggá a Kazinczy utca egy teljes napra, emellett már a megelőző napokban is számos programon keresztül pillanthatunk be napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben.

Június 10-én a Kazinczy utcában:

zenei és gasztrószínpad
• piac: zsidó gasztronómia, judaikavásár
séták a történelmi zsidónegyedben
chillout-sarok
Kalandház a gyerekeknek
civil utca: zsidó szervezetek és magyar ajkú zsidóság bemutatkozása
zsidó Budapest portya
• popup utcai kiállítás a Fortepan fotópályázat képeivel, kortárs zsidó irók fényképkamrájából
• El Al check in pult – nyerj repülő jegyet IZRAELBE!

Június 7-én, csütörtökön este filmvetítéssel indul a fesztivál programja, majd június 8-án pénteken délután és este a Hősök zsinagógájában és a Dohány utcai zsinagógában egy mindenki számára nyitott istentisztelet zajlik majd.

Június 9-én, szombat délután és este az erzsébetvárosi zsidónegyed csodáit felderítő vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők, majd június 10-én, vasárnap, ahogy a Judafest fesztiválok alkalmával mindig, egy napra benépesül a különleges hangulatú Kazinczy utca: két színpadon egész nap ingyenes programok és egész napos vásár várja a látogatókat.

Idén nem csak a már megszokott zsidó civilek kavalkádja várja a kilátogatókat, hanem új szervezetek és a magyarajkú zsidóság képviseletében vidéki és határontúli közösségek is bemutatkoznak. Pécs, Kecskemét, Kőszeg, Komárom és Tel Aviv köszöntünk titeket a Judafesten.