Fortepantasztikus! – Fotópályázat


Összenő, ami összetartozik – mondtuk és megállapodtunk a Fortepannal, Magyarország legizgalmasabb online fotóarchívumával és ennek te is részese lehetsz.
A Judafest alkalmából 550 fotóval bővülő ForteGo applikációval a zsidó negyedben sétálva azonnal láthatod az ott készült képeket az elmúlt 100 évből és elkészítheted a saját változatodat is. Többszáz képünk van már a gyűjteményben, de továbbra is várjuk azokat, amik a ti albumaitokban szenderegnek.
Ha beküldöd ezeket a fotóidat, akkor nem csak egy online időutazó leszel, de az utcafesztiválra készült molinókiállításban is részt vehetsz, ahol a fotók mellé kapcsolódó irodalmi alkotások kerülnek.
Küldj fotót, gyere el, láss csodát!

A Judafest fotópályázatot hirdet “Életképek a budapesti zsidó negyedből” témakörben: olyan fotókat várunk, amelyek a budapesti zsidónegyedben készültek régen és ma. A zsidónegyed megjelölés alatt az alábbi területre gondolunk: zsidonegyed. Ha június 5. kedd 10:00-ig küldesz képet, akkor viszont láthatod egy installáció részeként június 10. vasárnap a XI. Judafest Utcafesztivál részeként a Kazinczy utcában lesz 10:00 és este 20:00 között.

 • Mindenki, aki feltölt egy képet (június 10. vasárnap 18:00-ig) az indul sorsoláson!
  Sorsolás: 2018. június 10. vasárnap 18:30, nagyszínpad
 • Egy feltöltő három képpel (ami lehet régi családi kép vagy a ForteGo aplikációval készített képpár)  indulhat.
 • Részvételi szabályok az oldal alján.

Jó munkát!
JUDAFEST és Bálint Ház

A pályázat kiírója a Judafest – Bálint Ház (1065 Révay utca 16.).
A Bálint Ház missziója: Egy aktív, nyitott és látható zsidó közösség létrehozása, amely szerves része egy szolidáris magyar társadalomnak.

 


Részvételi szabályok:

 1. A pályázatra jelentkezőknek 2018. június 4. hétfő 12:00-ig konzultációt biztosítunk a fotopalyazat@balinthaz.hu címen;
 2. A pályázat nyílt;
 3. A pályáztató a pályázatot eredmény nélkül lezárhatja;
 4. A pályázat eredményét a Bálint Ház 2018. június 10-én hirdeti ki a 11. Judafest Utcafesztivál nagyszínpadán 18:30-kor. A nyertest e-mail-ben értesíti és honlapján, FB oldalán publikálja;
 5. A Bálint Ház a nyertes pályázat anyagának felhasználására teljes és kizárólagos jogot szerez az alkotóval megosztva, illetve a nyertes pályázat anyagát és a szerző nevét nyilvánosságra hozhatja, a kép feltöltésre kerülhet a FORTEPAN online fotóarchívumába és a Forte Go applikációba.
 6. Érvényes (még nem díjazott, nem publikált) pályázatnak űrlapon keresztül feltöltött és emailben visszaigazolt pályaművek tekinthetők;
 7. A pályázó felelősséget vállal azért, hogy a pályázat anyaga semmilyen szerzői és egyéb jogot nem sért, illetve kijelenti, hogy bármilyen, esetleges jogsértésből adódó kárért felel. A feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen.
 8. A beküldött fotók minimális felbontása: 1500×2100 pixel (vagy ehhez közeli értékek, illetve a nyomtatási méret beállítása esetén: 18×24 cm