Almás-mézes kosárka


A recept megálmodója: Probocskai Katalin; elkészítője: Probocskai Katalin, Kollár Attila – Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Gimnázium tanulói

A  csapat bemutatkozása: Probocskai Katailn és Kollár Attila 16 éves tanulók a Gourmand Vendéglátóipari, Idegenforgalmi, Kereskedelmi Szakgimnázium Szakközépiskola és Gimnázium 9. évfolyamos tanulói. Kata cukrász szeretne lenni, szeret a gasztronómiával foglalkozni. Szabadidejében rengeteget süt és az ételfotózás is érdekli. Attilát is vonzza a gasztronómia. Gyakran főz a szüleivel, akiktől a jobbnál-jobb taktikákat lesi el.

Almás-mézes kosárka

Hozzávalók:
1 csomag rétestészta
2 db alma (hámozatlanul, felkockázva)
1/2 csésze méz
1/4 csésze pekándió
10 cm átmérőjű camambert sajt
kandírozott virágszirmok

Melegítsük fel a sütőt 170 °C-ra, majd készítsük el a rétestésztát. (3-4 db réteslapot olajjal ragasszunk össze.) A muffin formákat sütőspray-vel fújjuk le, majd igazítsuk a tésztát a formákba, és süssük világosra. Miközben a tészta sül, készítsük el a tölteléket. A töltelékhez, a felkockázott almákat citromos vízben forgassuk át, majd csöpögtessük le, és egy külön tálba rakjuk. Adjuk hozzá a mézet és a durvára vágott pekándiót, majd alaposan keverjük össze.

Miután elősütöttük a tésztát, az 1 cm-es kockákra vágott sajtot egyesével helyezzük el a kosárkák aljára és addig süssük tovább, míg a sajt el nem olvad. Ha a kosárkák már megsültek, egyenként töltsük meg őket az almás-mézes keverékkel. Tetszés szerint díszíthetjük kandírozott virágszirmokkal vagy megszórhatjuk durvára vágott dióval.